Man love!

img_9252 (MMS)

Man love!


Nu är det Valborg och jag är med min favor...

img_7097 (MMS)

Nu är det Valborg och jag är med min favorit Sussi, Magnus, hans darling och massa andra, härligt!


Gick alldeles för tidigt till bussen, fick...

img_4937 (MMS)

Gick alldeles för tidigt till bussen, fick sällskap av två måsar.. Hoho. Satan vad kallt det är, längtar tillbaka till Thailand! Där slapp man huttra och ha jacka, minsann! Min karl har besök av sin bästis, dom där två alltså.. Har sovit hos mamma för att inte störa/bli störd eftersom jag börjar så tidigt. Tydligen sover dom i samma säng, är det nu man ska börja bli orolig?! :P haha


Jag hatar känslan av att alla är ute och h...

img_0681 (MMS)

Jag hatar känslan av att alla är ute och har roligt förutom jag.. Ibland är det bittert att jobba helg, upp imorgon klockan halv sju. Tur att man har så mysiga boenden som man kan kramas och skratta med, ett stort klart ljus i mörkret. Hoppas alla har en toppenfredag, nu ska jag hem till min kära bror som åker tillbaka till Åre imorgon! Vi hörs imorn, puss!


Härligt med fredag! Kul att man ska jobba ...

img_9356 (MMS)

Härligt med fredag! Kul att man ska jobba hela helgen... Hoho!


Gotti Gotti!

img_8158 (MMS)

Gotti Gotti!


God morgon! Kvällspass idag, härligt att f...

img_3750 (MMS)

God morgon! Kvällspass idag, härligt att få sova ut! Älska morgon frisyren!


Svårt att visa på bild, men hela väggen ba...

img_0124 (MMS)

Svårt att visa på bild, men hela väggen bakom  är blå/turkos!


Titta vad fiiiiiint, åh vad jag är nöjd!!!...

img_6073 (MMS)

Titta vad fiiiiiint, åh vad jag är nöjd!!! Många mysiga kvällar här framöver!!


Hohoho! Vi kommer ha den ballaste balkonge...

img_6100 (MMS)

Hohoho! Vi kommer ha den ballaste balkongen Ever, så sjukt grym!


Nu har vi påbörjat balkong arbetet, det ko...

img_7855 (MMS)

Nu har vi påbörjat balkong arbetet, det kommer bli ursnyggt!! Fint gräs :)


Vi tog oss en sväng förbi systemet, det är...

img_8305 (MMS)

Vi tog oss en sväng förbi systemet, det är ju trots allt Valborg i helgen!


Åh vilket härligt väder, underbart! Tvätte...

img_5419 (MMS)

Åh vilket härligt väder, underbart! Tvätten är äntligen klar, lyckades låsa in min nyckel i tvättstugan, tur att man har grannar! Ska nu snabbfika med käraste Adina, sedan promenad med bror som blivit utskriven! Hurra för det! Sedan förhoppningsvis balkongshopping på jysk, om mamma orkar.


Idag har jag haft min första sovmorgon på ...

img_1312 (MMS)

Idag har jag haft min första sovmorgon på länge, så himla skönt!! Nu är det dags för tvättstugan, känns Vell sådär lagom kul. I thailand lämnade man bara in allting på ett "laundry ställe" sen kom man tillbaka nästa dag och hämtade en stor påse med strukna och väldoftande kläder! Ca 7 kronor på kg, väldigt värt!


Är på sjukhuset och besöker min bror, där ...

img_1595 (MMS)

Är på sjukhuset och besöker min bror, där blir man bjuden på julmust i april, hoho! Vi har ätit sushi, sjukt gott! Lite bra i det mindre bra!


Lillebror på sjukhuset, tycker synd om dig...

img_8274 (MMS)

Lillebror på sjukhuset, tycker synd om dig kära du. Skönt att det är lite ordning på svensk sjukvård iallafall..


Och så var det dags igen, upp och jobba, r...

img_9786 (MMS)

Och så var det dags igen, upp och jobba, rulit rulit.. Om ni undrar varför inläggen bara är från telefonen så är det för att jag är så upp över öronen förälskad i mina nya iphone, barnsligt men sant..


Jag och söta lilla mamma, hon fyller år id...

img_7197 (MMS)

Jag och söta lilla mamma, hon fyller år idag! Hurra hurra hurra! Världens finaste mamma <3


Idag inviger jag Mina nya jobb-skor från T...

img_7591 (MMS)

Idag inviger jag Mina nya jobb-skor från Thailand :) jag älskar våren, jippi!


Härligt väder idag och imorn, känner mig b...

img_7223 (MMS)

Härligt väder idag och imorn, känner mig bättre nu så sitter för tillfället och njuter i solen, välkommen våren, på riktigt!


Nedrans migrän denna söndag, sjukt jobbigt...

img_8946 (MMS)

Nedrans migrän denna söndag, sjukt jobbigt. Tur att jag fått detta av min Karl!


Din dåre! Jag älskar dig, men ibland gör d...

img_8650 (MMS)

Din dåre! Jag älskar dig, men ibland gör du mig galen. Är det som kallas kärlek?!


Nu är det påsk, då sänder vi varma hälsnin...

img_1108 (MMS)

Nu är det påsk, då sänder vi varma hälsningar till arbetskollegor, meyer, host host!


Härlig lördag, bästa dagen på länge!

img_5005 (MMS)

Härlig lördag, bästa dagen på länge!


Nu tar jag kvast och kisse och beger mig t...

img_1204 (MMS)

Nu tar jag kvast och kisse och beger mig till blåkulla!! :) härligt med sol och ledighet i helgen!


Glad påsk!

img_1566 (MMS)

Glad påsk!


Jaha, hur känns det då..?

Thailand vs. Sverige.

Vi har befunnit oss i något sorts parallellt paradis, när jag tänker på vad vi gjort tror jag inte att det är sant. Det där har jag drömt, jag kan aldrig återberätta med ord det underbara vi har upplevt. Dessutom trodde jag aldrig att det var möjligt att komma någon så nära in på livet, så som jag och Magnus gjort under resans gång. Ännu mer än vad vi lärt oss under våra snart 2 år tillsammans som sambos på 28 kvadratmeter. Återigen, det har varit som en fantastisk dröm.
Man vaknar när man vill, äter någon god frukost, helst goda frukter som smakar miljoner gånger bättre än i Sverige. Man drar på sig badkläder, traskar ner till stranden, solar, badar, skrattar, läser, pratar om allt hela dagen. Man äter en god lunch, sedan hem till hotellet, upprepar ovanstående punkter, dricker en god öl. Tar det lugnt, gör en hårinpackning, sitter på balkongen, njuter. På kvällen går man ut, äter en god middag, strosar runt i stan, tar en till öl, shoppar lite. Du tänker ALDRIG på vad du måste göra, för det finns inga måsten.
Man kommer hem till Sverige, här ska man passa tider, städa, laga mat (Magnus!), diska, boka tvättstugan, tvätta jobba......!
Vad tror ni själva, hur känns det?!
Förvånansvärt bra, konstigt nog. Sista kvällen i Thailand, när vi gick omkring på gatorna i Sukumhvit i Bangkok och var allmänt ledsna och nedstämda, pussades hundra gånger och ville aldrig någonsin åka hem, då kändes det så himla värdelöst. Men vi har kommit hem till goda vänner, underbar familj, en relativt varm vårsol, (ganska) glada miner på jobbet och härliga uteserveringar. Och med nästa resa i bakhuvudet, det här kommer bli bra, vi klarar allt tillsammans.
Det är en stor omställning att allting plötsligt är över, tiden gick ALLDELES för fort, pengarna är slut. Men minnena finns allt kvar, det har varit dom 4 mest fantastiska månaderna i mitt liv och jag är överlycklig att vi fick möjligheten att göra denna underbara resa, tillsammans.
Så Sverige, nu är vi tillbaka med buller och bång.
Tänkte göra lite typ "bästa på resan" och sådär senare, men man har så mycket vet ni, inte en lugn stund. haha!

Förra våren på Söder i vackra Stockholm.

opåsdofpåsdf

Föresten så kommer det komma ett inlägg om...

img_4201 (MMS)

Föresten så kommer det komma ett inlägg om hur det varit att komma hem, för det kanske någon undrar :) men det kommer senare!!


Nu har bloggen legat nere ett tag i brist ...

img_5409 (MMS)

Nu har bloggen legat nere ett tag i brist på motivation, men nu är det dags igen.. Jag och min kära kollega Cissi har kommit på en rolig grej, nämligen följande. Dom flesta topp-bloggare har något som kallas dagens outfit, dom lägger helt enkelt upp en bild på vad dom har på sig. Eftersom jag varken är topp-bloggare eller någon som vill vara som alla andra, gör jag nu detta i egen tolkning. Därför ser ni nu dagens arbets-outfit, idag hel röd! Detta kommer bli ett återkommande inslag, hoho! Hoppas att ni har saknat mig, puss!!


Test

img_9791 (MMS)

Test


Home sweet home..

Benjamin Button: It's a funny thing about comin' home. Looks the same, smells the same, feels the same. You'll realize what's changed is you.

Ja, då var man hemma igen. Det känns KONSTIGT, tror inte varken jag eller Magnus har fattat det än. SATAN vilket kallt land, jag trodde det skulle vara lite varmt, höll på att frysa ihjäl igår. Vi vaknade 7 imorse, vi är vell rättinställda tidsmässigt för verkligheten iallafall.

Skall fiksa en telefon idag ifall någon skulle vilja ringa mig, haha. Jag hör av mig senare, när jag har båda fötterna på jorden igen.

PUSS

Galna Bangkok.

Okej, vet knappt vart jag ska börja, men får vell sammanfatta våran fartfyllda gårdag här då.

Hotellet som vi bor på är AMAZING, när vi kom in i rummet, eller förlåt SUITEN, så fick jag bita mig i läppen för att inte skrika rakt ut framför picollon. Jag mumlade till Magnus "Verka normal..!", inte en superlätt uppgift. Denna svit är ungefär 3 gånger så stor som våran lägenhet, inte för att det är jättesvårt, men ändå. Den har ett kök med spis, diskho, micro, massa skåp osv, dessutom en tvättmaskin, allting topmodrent, såklart. Ett fint matbord avgränsar till "vardagsrumsdelen". Där vi har en stor soffa med såndär liggdel som jag kallar det, STOR plazma TV, dvd spelare, ljudanläggning (vi kan lyssna på musik i badrummet) och massa annat skoj. I sovrummet har vi EN TILL plazma TV, sängen är to die for, stora garderober som innehåller allt och lite till som du kan behöva. Badrummet ska vi inte ens prata om, världens största dusch med alla möjliga funktioner, om man tröttnar på den har vi även ett jättestort badkar. Vi lever alltså ganska så fancy vårat sista dygn i thailandet, hade inte kunnat ha det bättre.

Sedan till dramat igår, för det var en del drama. Först och främst bröt jag tån igår, otroligt begåvat..! Jag var så till mig över hur fint rummet var så att jag råkade sparka in i dörr, ONT!!!! Den svullnade upp på 2 röda, det blödde massa och gjorde allmänt svinont. Min karl plåstrade om mig bäst han kunde, tejpade fast helvettes tån i den breve som jag lärt mig att man ska göra, sen fick jag knallrosa tabletter på appoteket.

Envis som jag är skulle jag ABSOLUT ut på shopping ändå, hur ofta är vi i Bangkok?! Nej precis, inte varje dag. Vi var först på MBK, sedan på nattmarknaden i Patpong, köpte lite smått och gått, mycket nöjd över detta. Överallt kommer dom med skyltar och frågar om man vill gå på pingpong show, det är ju något man måste se här, det säger alla. Det är ju lite såndär turistgrej.. Men nu ni..
 
100 bht per dryck kostade det, så vi går upp för massa trappor till en bar, där sitter en blandad kompott av turister. En tjej kommer med en öl och en cola till oss och vi måste absolut dricksa henne 100 bht, jaja tänker vi. Showen är USEL, jag lovar er, jag hade kunnat göra det där både bättre och snyggare (lugn, det kommer aldrig hända), det var ingenting att se. Efter varje "uppträdande" skulle dom ha dricks, man var tvungen. Jag tyckte det var så jobbigt så jag tog alla pengar utom dom 200 vi skulle ha till drickan och stoppade i bhn, så kunde jag visa för dom att plånboken var tom. Under den kvart vi var där så var det massa bråk och stim runt omkring, Magnus sa att det verkade vara något lurigt när man skulle betala.
   När vi såg minerna och dom tomma blickarna på paret som suttit brevid oss när dom gick ut, så  bestämde vi oss för att det var dags att gå. När vi kommer till kassan där "bordellmamman" och någon man står förstod vi direkt att det var något fel, på bardisken ligger ett kvitto där det står 3900 bht, HALLÅ?! 100 baht per dryck skulle det kosta, näej då visar hon fram någon grej där det står vad allting kostar, vilket såklart bara att skitsnack. Vi ger henne dom 200 bahten i plånboken och säger att vi inte har mer, det blir ett jävla liv och snack om maffian, den här mannen ska visitera Magnus fickor och se om han ljuger. Pengarna i bhn brände hål i klänningen kändes det som! Efter många diskussioner och när vi lyckats övertyga dom om att vi inte hade mer pengar fick jag skriva under på det där kvittot och sedan fick vi gå. Vi sprang ner för alla dom där trapporna och ut på marknadsgatan, jag hade sånt adrenalin, Magnus är ju alltid mycket lugnare än jag.
  Jag ville bara bort från marknaden så fort det gick så vi skyndare ner på gatan där en tuktuk chaufför säger: Skynda, hoppa på här! Jag var helt uppjagad och hoppade bara på och sa åt Magnus att göra detsamma, vi sa vart han skulle köra oss. Efter en liten stund vänder han sig om, svart i ögonen och säger: Ni borde inte gå på sånna där shower! Vi hade inte sagt något om någon show, både jag och Magnus sa att vi inte varit på någon show utan bara shoppat. Då slår det mig att taxi-chauffören tidigare idag sagt att tuktukarna vid Patpong styrs av maffian, såklart, allting hänger ju ihop. Så jag säger till honom att han kan stanna vid 7/11 som ligger lite längre fram, han frågar varför och vill inte det först. Men jag säger att jag är jättehungrig och bara måste gå av NU GENAST. Så vi betalar honom (för mycket) och hoppar av, sedan trodde jag att vi skulle bli mördade i några timmar och kunde inte slappna av förän långt in på morgontimmarna.

Så vad har vi nu lärt oss av detta?!
Ja, varför i hela fridens namn skulle vi gå och se på det där..
Men återigen lär vi oss av våra misstag och jag kan vell säga såhär,
jag skäms inte för att berätta det här, för vi hade inga avsikter med detta förutom att det var en lite kul grej som många gör. Jag ska maila lonelyplanet och skriva att dom borde ta med denna scam i sin bok, för efter att ha googlat på det så vet jag att detta händer OFTA och MYCKET.

Nu ska vi försöka sola lite om inte det så ska vi shoppa det sista, AWSOME!

RSS 2.0