Vi påbörjar nyårsafton mycket bra.

1 timmes gudomlig massage= 25 kronor
Prisvärt enligt mig. 
opåsdfopåsf
 
Nu sitter vi på caféet igen och dricker dom här HIMLA goda smoothiesarna.
Vädret ser återigen ut ungefär såhär..
oåpdgdåpfgåp

Vi hoppas på finare väder nästa år, försvinn nu attans regnperiod!
 
Till er hemma i snön säger vi GOTT NYTT 2010!!!!!!!!!!
 

Roliga saker som händer här.

Eftersom det spöregnade igår och Magnus hade feber så bestämde vi oss för att hyra en dvd spelare och köpte två filmer, subway mackor och chips i sängen, hemmamys.
Eftersom vi har spelaren till ikväll kom förhandlaren i oss fram och vi gick dit och frågade om vi kunde byta våra två filmer mot en hos dom, istället för att bara kasta bort dom. Dom i affären tyckte vi var helt knäppa och fattade inte vad vi menade först, men när dom pratade lite med varandra tog dom tillbaka filmen och vi fick välja en ny. Smarta ska man vara.
 
Jag har en förmåga att se saker som ingen annan ser, fråga mig inte varför men jag har enligt mamma varit en såndär som ska pilla på allting enda sen jag var liten. Igår såg jag i spegeln att på skåpet bakom mig låg det i ett hörn en påse med något i.. Såklart ska vi ta ner och titta. Jag var nästan lite rädd för vad vi hittat. I påsen låg en ask, i asken låg en enpistol. Hur sjukt?! Så vi traskade ner till receptioen och lämnade in den, hon såg rätt förvånat ut vill jag lova.
 
Idag när vi skulle boka hotell på internet från den 2-8 på ett närliggande hotell hände ännu en mystisk sak. Allting var rätt, vi hade valt och det stod precis vad vi valt. Sen när vi skrivit i kortnumret och allting är klart får vi beställningen bokad/betalad/bekräftat. Vi har fått tre nätter i november i ett främmande land i en skyskrapas högra flyer..?! Både jag och Magnus vart GANSKA vita i ansiktet när vi såg att pengarna dragits. Vi satt kvar och väntade på bekräftelsen på hotmail. Där stod det tack och lov rätt och vi fått vad vi bokat. Men vi gick till hotellet för att dubbelkolla att dom fått bokningen, då kommer dom ut med Isabelles och Sofias bokning på samma hotell. Sjukt..! Men sen hittade dom tillslut våran bokning. 
 
Har det gott troll i Ao Nang eller vad är det frågan om?!
 
Nu sitter vi och fikar på vårat nya favorit Café med gratis internet och blickar återigen ut över det gråa havet. Hoppas på sol imorn, då är det nyårsafton och det ska firas storslaget.

 
på¨dsfpå¨sdf
När vi var ute på båttur och badade med fiskarna!

Love me tender, love me sweet.

Nu är två underbara semsterveckor med familjen över, dom åkte hem i förrgår. Jag fällde några tårar, barnslig som jag är. Vi har haft det toppenbra, lite mer familjesemster än det jag och Magnus ivanligafall har här nere.
vi har gjort så otroligt mycket roliga saker, varit vid tempel, åkt på båtutflykter flera gånger, badat i laguner och varma källor. Mamma är påhittig hon.
Så tusen miljoner tack till min kära familj för att ni förgyllt våran resa och julen här för oss.
 
Nu sitter vi på ett cafe och dricker en SJUKT god smoothie, farligt.
 
påsdfpås¨f


God fortsättning.

Julafton var jättehärligt, väldigt speciell men jättejätte hräligt.
vi var på stranden, vid poolen, sen på en supermysig middag på mammas hotell. Med VÄRLDENS cabaree. Amanda upträdde, Marius och hans lilla kärlek upträdde, alla uppträdde. När det började närma sig slutet kom eldshow och transvestiter. SÅ roligt.
 
Idag har vi badat i varma källor, i vattenfall, så himla underbart.
Allting är så vacker här.
Idag på kvällen har vi skickat upp en sån här luckyballoon för våran bestefar (morfar), känslosamt.
 
opådsfospåf
opsdfpåsdf
psdfsdfpspf

opsadopåsdf
opdspåf
opåsdfopåsdofåp
¨på¨sdfpå¨sf
opådsfpåsf

osdfosdfåpo
pdsfpsdfp
sdfsdfsf
 
PS 1. Magnus har funnit sitt kall, familjen Planebo, hör och häpna. Magnus är så SJUKT duktig med barn, han har varit bamseklubb här. Barnen hänger på honom i poolen som klasar, mamma och jag skrattar ihjäl oss. En flicka här säger att hon vill gifta sig med en man som Magnus när hon blir stor. Så ja Birgitta, jag håller hårt i honom. haha.
 
PS 2. Magnus och jag tackar för alla God Jul, Magnus tackar också för dom fina julklappar som trillat in på Nordea. Tusen tack säger han!

GOD JUL TILL ER ALLA!!!

Önskar Martine och Magnus.
 
¨på¨sdfp¨åsdf

Paradise beach.

Idag har vi haft en riktig toppendag, det har varit så sjuukt härligt. Vi har varit på en så otroligt vacker strand, finaste jag sett någonsin. Sen har vi ätit en sjukt god middag på ett riktigt inhemskt ställe, som fundue ungefär.
Som sagt, en riktig toppendag.
 
på¨dsfpså¨df
¨pådsfp¨åsdf
öä'dösdä'fös'äf
¨på¨sdapa¨åsdpaå

Life is good.


opådsfopås
osåpdfoåp
 
Solen har skinit på oss hela dagen, vi har åkt runt med en stor båt till fyra olika öar, snorklat, solat och badat. Så härligt, nu är vi alla trötta och hungriga av all sol. Precis som det ska vara.
Hoppas alla har haft en bra dag.
Kram

Christmas times.

Nu är det julpyntat här på hotellet, känns så himla knäppt. Här sitter man i shorts och linne och har legat vid havet hela dagen..
 
Idag har vi varit på Phra Nang beach med en hel drös med ungar, Marius och Amanda har hittat nya kompisar här som dom är med ständigt. Marius vill aldrig gå och lägga sig, han vill bara vara med sin kompis hela dagen lång. Häromdagen började han bråka med mamma när hon sa att det var dags att sova klockan 11 på kvällen. Han skrek åt henne: VI DELAR INTE SAMMA ÅSIKT MAMMA...!
Snacka om lillgammal unge.
 
Anders och Marie: Även om vi dricker öl på kvällarna är vi uppe i ottan med mamma och syskonen och åker och badar, det är pga lite halvtaskigt väder som vi inte är så himla bruna, sådeså.. haha!
 
Vet inte om jag skrivit det innan men förra veckan så åkte vi till ett tempel som låg uppe på ett berg, 1237 trappsteg upp. Magnus var den enda som gick upp, vi andra vände på 300. Här kommer lite bilder från senaste dagarnas äventyr. 
 
opsdåfospåf
oisfpsfip
på¨sdfp¨åsf
oådpsfoåpsf
läaöslaäd
sdpfå¨sf¨å
oaåspodpåds
pås¨dfps¨åf
ö'ädsö'äf
på¨dspfå¨s
oåpsdfoåspf
sdpå¨sdfpå
oåspdosåpf
oåpsdfopåsdf

Julkänsla..?

Vi satt och diskuterade kring julen igår när vi åt middag, julkänsla närmare bestämt. Varken jag eller Magnus känner någon sådan för fem öre. Jag som brukar vara "som ett barn på julafton" hela december, nu är det noll. Men antar att det är så för att vi varit här sedan november och man inte fått känna på det här med julshopping och snö och julmarknader. Det känns lite knäppt att det är julafton om bara ett par dagar, men det ska bli spännande att fira lite annorlunda i år. 
 
Magnus hälsar förövrigt till sin familj att julklappar gärna får sättas in på kontonummer: 9005072138... haha! 
 

Regn.....

Det regnar i paradiset, inte okej..!
 
Vi är ledsna idag, för det regnar. Regn=shopping=hål i fickan!
Det är farligt med regn, lika farligt som dom buckets som alla krogar säljer..
 
Igår var vi ute med min älskade Linda och hennes gång, det var sjuk roligt.
Jag åt världens godaste pommes med smält ost på på Donken, så sjukt gott.
Nu är vi hemlösa, skulle åkt tillbaka till Lanta idag med mamma och company men det känns inge kul med tanke på regnet, så får se vad vi hittar på.
Men en sak är säker, hellre regn än snö, så jag är inte bitter. 

 sdfopåsdfopå
Häromdagen när solen var här.

Job 2 Do!

Job 2 Do på Koh Lanta var galet, vi behöver inte gå in på detalj men dans i regnet/leran, många många farliga buckets samt öl bestod kvällen av. Det slutade med att Magnus med stor övertygelse berättade för okända/kända att han var Yoda ur Star Wars.
 
dsopåfsdåpof
opåsadfoåpsf
opåsdfosåpdfoåp
¨på¨dsfps¨åf
opåsdoåpsdf

Tipa restort Ao Nang.

Vi sitter här i receptionen och dricker vin, jag trycker i mig godiset som mamma tagit med, SÅ GOTT!
Nu när familjen är här är det full rulle dugnet runt och jag har knappt tid med datorn, så jag ursäktar att det inte är lika bra update som tidigare.
Idag har vi varit på Raylie (?) beach, kårat till världens vackraste strand, det kan vi verkligen förstå. Det är som att befinna sig mitt i ett vykort, helt otroligt.
  När jag har tid ska ni få ett långt inlägg om våran galna konsertkväll på Koh Lanta, roligt värre.
 
Nu ska vi bege oss ut och kolla läget i stan, dricka lite god Singha och köpa en ny strandväska.
 

opådsfospåfop


Hej då Koh Lanta, Hej Ao Nang.

Nu befinner vi oss i Ao Nang, mor och syskon kom igår, jättekul!
Dom hade med sig, lyssna nu..! Julskinka, lussebullar, pepparkakor, tunnbröd och en hel ICA påse full med lakrits.
Boendet vi bokat var det värsta jag varit med om, jag ville nästan gråta när vi kom in i bungalowen.
Det var förvisso väldigt vacker omgivning, mitt i djungeln, men just det, mitt i djungeln. LÅNGT från civilisationen.
Våran bungalow var INTE vad vi bokat, en skurttig liten friggebod, knappt det, uppe i luften på pålar. Duschen var minimal och duschstrålen var svagare än vad vi kan kissa. Så imorse avbokade alla dagar och flyttade in på mammas hotell, men i en sjukt mysig och stor bungalow, med TV..!
Det är så himla trevligt här, så fint och mysigt och allting är så sjukt bra.
 
På återseende vänner och familj!
 
PS. Mats, hjälmarna tas bara av inför fotografi ögonblick.. haha!
 
sfsopåfåop


Meeting Point.

Nu sitter vi och dricker Cola (Hör och häpna, Martine dricker Cola) på våran favvis resturant. Kollar på barnen som leker, idag är näst sista dagen här på Lanta, känns lite sorligt. Vi har haft så mycket roligt här och träffat så mycket underbara människor. Men nu väntar nya äventyr.
På måndag kommer mamma och syskon minus alex, det ska bli sjukt roligt. Så på måndag morgon går båten till Ao Nang, bokad och klar. Igår införskaffade vi oss snorklar också, så vi är redo.
 Igår spelade vi minigolf, vi spelade lika, lika värdelösa båda två. Ingen golfkarriär här inte.
Ikväll ska vi på Job 2 Do, Thailands stora reggea artist, det ska bli sjukt roligt.

Ni börjar bli dåliga på att kommentera, det är ju det som gör bloggandet så himla roligt.
Ha det fortsatt bra så hörs vi igen!
 
dsfoåsdfpoå
opdsåofpås

Efter regn kommer solsken.

Blått blått blått.. Allting är blått.
Klarblå himmel, kristallblått hav och ett par vackra blåa ögon framför mig.
Livet är underbart.
 
Solen är åter, vi tackar och bockar för det.
I två dagar har vi solat och badat, lekt i vattnet som två småungar.
Härligt härligt härligt.
 
dfodåpfgoådpg
osdpåsoådpf
löäsdlsäödf
dfgfoådpg

 

Sen dagens skrattanfall.
 
När jag och Magnus sover delar vi alltid täcke (i det här fallet ett gammalt urtvättat lakan), Magnus är expert på att dra åt sig hela täcket och jag vaknar av att jag fryser. Igår hände detta och jag ryckte i lakanet för att få tillbaka lite, *SCRATCH* stor reva i hela lakanet. Där vi bor kostar det 500 baht om något går sönder, 5 middagar för oss 2, dyrt. Och som många vet är jag ganska så påhittig, ett nytt lakan på affären kostar lika mycket så det var inte aktuellt, iväg till skräddaren. 100 baht, alltså har vi idag sparat ihop 400 baht.
Vi har skrattat väldigt gott åt det här, men man ska vara smart och sparsam när man är backpacker.

Några dagars update.

Det är  sjukt dåligt väder här på Lanta, det regnar inte men det är ingen sol heller. Jag frågar hela tiden när solen ska komma, dom skrattar bara åt mig. Den lilla färg vi fick första dagarna är numera ganska så borta, jag håller verkligen tummarna för sol snart. Men ingen sol betyder att vi fyller dagarna med andra saker än stranden, det är kul.
 
Häromdagen begav vi oss ut på djungelsafari, alldeles själva. Magnus tyckte att det var en ganska dålig idé men jag är sjukt bra på att tjata, Djungeln blev det. Det var så sjukt häftigt, som att vara i en film typ. Och så otroligt fuktigt och hundratals mygg! Vi knatade omkring genom palmer och blad, häftig känsla. Vi såg en man som red på en JÄTTESTOR elefant och jag tänkte genast på en god vän till mig hemma som avgudar elefanter. Jag förstår verkligen vad han menar nu, vilket mäktigt djur. 
 
Sedan i söndags firade vi kungens födelsedag, snacka om att Thaiarna älskar sin kung. Han fyllde 84 år och det var VÄRLDENS fest. Vi firade på våran favorit resturant som vi även sitter på just nu. Alla hade gula kläder och dom hade gjort ett stort altare med bilder och ljus. Vi såg på live sänd tv från firandet i Bangkok, så häftigt så det är inte riktigt klokt. Sedan fick vi ljus som vi tände och så stod alla framför altaret och så sjöng dom nationalsången. Vi diskuterade och kom fram till att vi inte har någonting som är sådär stort i Sverige.
 
Igår gjorde vi något väldigt svenskt och töntigt, men det var så jäkla stämningsfullt så ni kan aldrig tro det. Pappa har lärt mig mycket om idéer och markandsföring, det där var det smartaste jag någonsin hört. Men så var det ju en svensk som ägde resturanten också. Vi var nämligen på IDOL kväll på en resturant. Dom visade fredagens avsnitt på "bio duk", det var fullsatt. Jag har aldrig varit med om ett så bra avsnitt, det var så himla roligt för alla aploderade och sjöng med. Vi ska se finalen där på söndag.
 
Efter det träffade vi ett gäng svenska killar som vi spelade lite biljard med, sen åkte vi till "Black moon Party", Lantas version av "Full moon party", men det var inte ens i närheten.
Vi hade iallafall en sjukt rolig kväll!
 
Idag har vi varit på en jättestor inhemsk marknad, så himla roligt. Shoppat som dårar och ätit massa god mat från alla stånden där. Underbart.
 
Just nu avnjuter vi en god Chang öl här på "Meeting Point" efter att ha tryckt i oss varsin portion med supergod mat. 
 
opådsospdåf
på¨dspså¨df
opåoåpåpo
poågodåfpg
+´dsf0+´df
dsofpåoåfp
opoåpopå
dsfdfsf
ipodsfipsodf
sdopåfospådf
dsofpsdfoåp
sdoåpsfdoåpf
iopsdfopdifpo 

Wild and Crazy.

Nu när vi har varit här en liten stund blir man plötsligt mer orädd, inte sådär supersvensk och rädd för allt som jag kan vara.
Nu äter vi på gatustånd och handspriten har vi lämnat hemma, det känns skönt och roligt.
Jag är så himla larvig, men jag känner mig nästan lite busig när jag står och tuggar i mig en kyckling med händerna på en marknad mitt i geggamojjan, full med bara thaiare.

Igår skulle vi åka till något som heter tigercave, men vi åkte fel. Plötsligt stod vi mitt i värsta inhemska supermarknaden, sjukt häftigt. Inte ett enda "good price for you", allting var så avslappnad och sjukt mycket billigare. Vi blev bjudna på sjukt god frukt som vi sedan gick och köpte, kostade ingenting. Nu har jag fått utslag på hela halsen, men det gör inget, det var det värt.
 
Jag har nu plöjt igenom min bok (Twilight, 3an) och har för tillfället slutat drömma om jobbet, nu drömmer jag om vampyrer istället.
 
oåpsdfoåpdsf
sdoåpfoåp
dfgdfg
dffgdg
åpsopåf
 
Sånna där klänningar och sånt kan du shoppa i massor Isabelle.

Breakfast at Tiffanys, typ.

Jag är så glad att jag var envis nog att släpa med mig datorn hit ska ni veta.
Vi har hittat ett ställe en liten bit från där vi bor som har gratis Wifi, man kan äta/dricka och så har man datorn med sig, sjukt soft.
Just ni sitter vi och äter lite frukost, ska hem och bada sen, min första kopp kaffe på en vecka och den smakar apa.
 
Såhär ser det ut just nu, rätt så morgontrött Martine.
 
åpodgdfpågoåp
dfopåsdfopå

Och såhär tog vi oss hit.
 
FDBGODPFGOÅ
läölöälöääöl
 
Och till dig kära arbetskollega.
Byxorna är något så fruktansvärt sköna så du kan aldrig ana, kanske blir nya Vasen modet.
Sängen är våran extrasäng, vi har en större, så det går ingen nöd på oss. ;)
Jag saknar er alla massor, jag tänker på mitt lilla hjärta också.
<3

We have joy we have fun we have seasons in the sun.

Ännu en dag i paradiset, har varit lite halvkasst väder i två dagar nu men det är ingen fara. Vi njuter ändå.
Igår gjorde vi något som mina föräldrar säkert vill döda mig för, men jag lever ju så det gick bra.
Vi hyrde moppe...!
Jag har varit så himla skeptisk för mamma och pappa har alltid sagt att det är något man ska hålla sig undan från i utlandet. Men Magnus har tjatat som en tok och efter att ha sett små tioåringar på moppe så kändes det ganska lugnt, det har gått jättebra. Sån sjukt härlig frihetskänska, det är bra gator här och Magnus är en utmärkt chaufför.
Dessutom var mitt krav att vi skulle ha hjälm, men känns nästan som en större fara än utan, folk kan ju köra av vägen av skratt, vi ser inte kloka ut någon utav oss.
 
Här kommer dagens dos av bilder, vi fick en undebar glimt av solnedgången innan vi åkte hit där vi ätit en sjukt god middag.
 
lköklöl
opåopåopoå
läöläöläölöä
läödsläödföä
på¨sdpåf¨å
sdfoåpdfpåo
oåpsdfåosdfpoå

Där har ni, både våra snygga krukor på skallen och sen våra nya Thaikläder som vi köpt så vi passar in lite, haha.

Det här är vårat Thai nummer för den som undrar, 0066 824920716. Måste ha sagt fel innan för jag fick höra att riktnumret till Thailand var 0033, men det var tydligen fel.

Ha det gott vänner och familj, stor puss och kram till er.

Kap kun ka!

Idag regnar det sa vi har tagit det valdigt lugnt, iofs gor vi det annars ocksa men idag lite extra. At varldens godaste frukost, croaissant och yoghurt med farsk frukt och nypressad apelsinjuice. Underbart.

Vad roligt att sa manga ar inne och laser och kommenterar, det blir vi valdigt glada over.
Kul att man kan sprida lite Thailandsk varme till er och eran vargavinter, haha :)

Kram


RSS 2.0